Objednajte sa ONLINE

MEDANTE je prvá slovenská poliklinika, ktorá využíva celostný prístup v poskytovaní zdravotnej starostlivosti, kde spolupracuje štandardná a celostná medicína založená na najnovších vedeckých poznatkoch. Cieľom je nájsť riešenia zamerané nielen na symptómy, ale i priamo odstraňujúce príčinu zdravotného problému. Naši lekári a terapeuti spolupracujú, aby vám pomohli aktivovať vaše vlastné samoozdravné mechanizmy, zlepšiť tak celkovú kvalitu vášho života a zároveň nastaviť životný štýl vedúci k udržateľnému zdraviu.

Základné piliere celostného prístupu v MEDANTE zahŕňajú:

  1. Dostatočný čas na vyšetrenie: Každému klientovi venujeme dostatok času na dôkladné vyšetrenie a poradenstvo.
  2. Proaktívna komunikácia s pacientom: Veríme, že otvorená a partnerská komunikácia zameraná na riešenia je základom úspešnej liečby.
  3. Dbanie na dlhodobo udržateľné zdravie a na prevenciu: Prevencia a starostlivosť o dlhodobé zdravie sú našimi hlavnými cieľmi.
  4. Budovanie profesionálneho vzťahu založeného na dôvere: Vaša dôvera je pre nás kľúčová a naším cieľom je vytvoriť prostredie, v ktorom sa budete cítiť komfortne a bezpečne.
  5. Hľadanie a riešenie príčiny ochorenia, nie iba jeho následkov: Našou prioritou je nájsť a odstrániť skutočné príčiny vašich zdravotných problémov.
  6. Liečenie celého človeka, nie len časti jeho tela: Pri našej liečbe sa zameriavame na vás ako na celok. Zaoberáme sa preto aj vašou osobnosťou, životným štýlom, vplyvom stresu, stravou, prostredím, v ktorom žijete, spôsobom, akým rozmýšľate, ako prežívate svoje emócie – jednoducho, kým skutočne ste.
  7. Prebúdzanie samoozdravných mechanizmov pacienta: Pomáhame vám aktivovať vaše vlastné schopnosti liečiť sa. Bez samoozdravných mechanizmov tela by si ani naša moderná medicína nevedela pomôcť. A práve práca s týmito mechanizmami sa v MEDANTE dosahuje tým, že lekári spolupracujú medzi sebou ako tím a aj s terapeutmi podporných modalít.

Celostná medicína v MEDANTE 

Medzi modality celostnej medicíny, ktoré nájdete na poliklinike MEDANTE  patrí:

  1. Tradičná čínska medicína - Tradičná čínska medicína (TČM) má viac ako 2500 ročnú históriu vykonávanú generáciami lekárov a terapeutov. Zaoberá sa fyziológiou a ochoreniami ľudského tela, ich prevenciou, diagnostikou a liečbou. Zameriava sa na odstraňovanie príčin vzniku ochorení, ktoré hľadá v orgánoch a ich funkcii. Tradičná čínská medicína v MEDANTE
  2. Výživové poradenstvo - Výživová poradkyňa vám pomôže nájsť správnu cestu k vyváženému jedálničku, ktorý vám dodá energiu a zároveň posilní vaše zdravie. Porozumiete, ktoré potraviny vás posilňujú, ktoré by ste mali naopak obmedziť. Získate tak individuálnu a účinnú podporu pre vaše zdravé stravovacie návyky a životný štýl. Výživové poradenstvo v MEDANTE
  3. Terapie pre zvládanie stresu - Zdravé dýchanie - Žijeme v rýchlej a veľmi stresujúcej dobe, ktorá výrazne ovplyvňuje naše dýchanie a to následne ovplyvňuje funkčnosť našich orgánov. Keď sa ocitneme v náročnej situácii, môžeme práve vďaka dychu regulovať naše emócie, vnútorné napätie a upokojiť sa, čo nám dovolí hľadať užitočné riešenia. Nácvik upokojujúcich dychových techník býva prvou voľbou pre ľudí v emocionálne a psychicky náročných povolaniach a dnes už patrí k štandardnej výbave napr. záchranárov, pilotov a zásahových zložiek. Zdravé dýchanie v MEDANTE
  4. Psychológia a Psychoterapia - Téma duševného zdravia sa stáva čoraz aktuálnejšou. Každý piaty Slovák trpí úzkosťou či inou formou duševných problémov, ktoré výrazne limitujú vitalitu a kvalitu života. Stres, enormný tlak na výkon, spoločensky aj celosvetovo ťažká doba - to všetko má dopad na našu psychickú pohodu, preto sa duševný wellbeing stále viac stáva dôležitou súčasťou starostlivosti o seba. V MEDANTE nájdete psychoterapeutické aj psychologické ambulancie

Ponuka celostných modalít ako aj odborných ambulancií je na poliklinike MEDANTE oveľa širšia, ako tento výber.

Pozrite si všetky ambulancie

Ak vás celostná medicína zaujala, radi by ste získali bližšie informácie a základnú orientáciu v rámci celostných modalít, ponúkame vám 15 minútovú telefonickú konzultáciu ZDARMA.

SPOZNAJTE MEDANTE – 15 minútová telefonická konzultácia ZDARMA:

  1. Získate prehľad o celostných modalitách v MEDANTE.
  2. Odporučíme vám, ktorá celostná modalita by bola pre vás najvhodnejšia.
  3. Zodpovieme vám všetky vaše otázky.

Ak máte záujem o konzultáciu, stačí vyplniť krátky formulár nižšie. Následne vás budeme kontaktovať a dohodneme si s vami termín konzultácie zdarma.

Objednajte sa

X

Objednajte sa na 15 min. konzultáciu ZDARMA

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024