Objednajte sa ONLINE

Bolesti chrbta sú jedným z najčastejších zdravotných problémov, ktoré postihujú ľudí rôzneho veku. Tento nepríjemný stav môže výrazne ovplyvniť kvalitu života. Pozrime sa bližšie na príčiny bolesti chrbta, ako aj na možnosti diagnostiky a liečby v poliklinike MEDANTE.

Príčiny bolesti chrbta

1.Bolesť ako signál nevhodného životného štýlu a nedostatku pohybu:
Bolesť chrbta často odráža náš životný štýl. Sedavé zamestnanie, nedostatok pohybu, zlé držanie tela alebo nadmerné fyzické zaťaženie môžu viesť k chronickým bolestiam chrbta. Tieto faktory často vedú k svalovým disbalanciám a zhoršeným pohybovým stereotypom, čo môže spôsobovať bolesti a nepohodlie.

2. Chronická bolesť:
Pokiaľ sa bolesť chrbta objavuje opakovane, stáva sa chronickou a môže sa postupne zhoršovať. Chronická bolesť často vyžaduje komplexnú diagnostiku a liečbu. Môže byť spôsobená problémami s medzistavcovými platničkami, kosťami alebo chrupavkou.

3. Akútna bolesť:
Akútna bolesť chrbta môže byť indikátorom vážnejších problémov, ktoré vyžadujú okamžitú lekársku starostlivosť. Medzi príznaky patria poruchy citlivosti končatín, problémy s močením či stolicou, alebo dokonca bolesti hlavy.

Možnosti liečby bolesti chrbta v MEDANTE

Bolesti chrbta môžu mať mnoho príčin a môžu vyžadovať rôzne prístupy k diagnostike a liečbe. Nie je vždy však nutné okamžite navštíviť špecialistu, ako je neurológ alebo ortopéd. Bolesti chrbta môže vo väčšine prípadov diagnostikovať a následne liečiť aj všeobecný lekár.

V MEDANTE ponúkame komplexnú starostlivosť, ktorá zahŕňa ako tradičnú farmakologickú liečbu, tak aj pokročilé liečebné metódy:

1. Podporná liečba bolesti chrbta: V MEDANTE ponúkame v prvom rade širokú škálu liečebných metód pre pacientov trpiacich bolesťami chrbta:
•    Infúzna Terapia: Táto metóda umožňuje rýchle a efektívne dodanie liekov priamo do krvného obehu, čo môže priniesť úľavu od akútnej bolesti a zápalov.
•    Rehabilitácia (RHB): Cielené rehabilitačné cvičenia a fyzioterapia zameraná na posilnenie svalov a zlepšenie pohybových stereotypov.
•    Laserová Terapia - Hilterapia®: Pokročilá metóda liečby využívajúca vysokú intenzitu laserových lúčov na zlepšenie hojenia a zníženie bolesti.

2.  Farmakologická liečba: 
•    Analgetiká: Látky na úľavu od bolesti, ktoré znižujú alebo úplne odstraňujú bolesť.
•    Myorelaxancia: Lieky uvoľňujúce svalové napätie a kŕče.
•    Enzýmové produkty: Prípravky, ktoré môžu pomôcť pri zápaloch a podporiť regeneráciu tkanív.
•    Lieky na neuropatickú bolesť: Špecifické lieky zamerané na liečbu bolesti spôsobenej poškodením nervov.

3.  Výživové doplnky:  Prípravky, ktoré podporujú zdravie kĺbov a chrbtice, obsahujúce napríklad kolagén, glukosamín a ďalšie prospešné látky.

Pomáhame predchádzať budúcim problémom

V MEDANTE sa nesústredíme iba na liečbu bolesti chrbta, ale aj na identifikáciu jej príčin a prevenciu. Naši odborníci vám pomôžu nielen zvládnuť akútnu bolesť, ale aj odporučia zmeny životného štýlu, ktoré môžu predísť opakujúcim sa problémom. Zameriavame sa na úpravu pohybových návykov, ergonómiu pracovného prostredia a celkovú starostlivosť o telo. Cieľom je, aby ste sa mohli tešiť z dlhodobého zdravia a vyhli sa chronickým ťažkostiam s chrbtom.

Pokiaľ vás trápia bolesti chrbta, neváhajte nás kontaktovať a objednať sa na vyšetrenie k našim všeobecným lekárom.

Ambulancie

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024